Over Virtueel Ondernemen?


Cloud + tekst

 

Sinds de komst van het internet zijn er legio mogelijkheden ontstaan om vanuit jouw plek, waar dat ook mag zijn in de wereld, te communiceren met je vrienden, familie, collega’s enzovoort. Denk aan e-mail, videobellen, chatten, twitter, facebook enzovoort.

Een virtueel ondernemer, maakt gebruik van de vele tools die er inmiddels zijn op het internet en werkt “op afstand” om zelfstandig ondernemers strategisch bij te staan bij het managen van hun bedrijf.

Je kunt hierbij denken aan werkzaamheden zoals het lanceren van een nieuw programma, communicatie (e-mails beantwoorden), nieuwsbrieven versturen, maar ook een training of event organiseren.


Het aantal zelfstandige ondernemers (zzp-ers) is in de afgelopen 10 jaar enorm  gestegen en de vraag naar ondersteuning ook.  Vaak willen deze ondernemers als ze willen groeien niet meteen iemand in dienst nemen en een virtueel manager bied uitkomst.


Een virtueel manager kan al voor enkele uren per week ingezet worden en is zelfstandig ondernemer.

 


Als virtueel manager werk ik met de SOM7®- methode.

De SOM7®-methode helpt ondernemers om een solide fundering onder hun bedrijf te bouwen zodat ze klaar zijn om werkelijk te groeien en bestaat uit:

1. Dagelijks Management
2. Financiën
3. (Online) Marketing
4. Resultaten meten
5. Communicatie
6. Verkoop
7. Diensten/producten leveren

Iedere virtueel manager heeft zo zijn/haar eigen expertise, voorkeur en ervaring
Happymanagement ondersteunt bij het sales-management/verkoop, relatiemanagement en/of projectmanagement/eventmanagement.

 

Lees meer over de 7 systemen ontwikkeld door Petra Fehring, oprichtster en eigenaresse van de Academie voor Virtueel Professionals.