Virtueel werken met een virtuele professional ingewikkeld?


Veel mensen in mijn omgeving begrijpen eigenlijk niet goed hoe ik mijn boterham verdien. Werken online? In de Cloud? Virtueel? Hoe gaat dat?
Vanaf elke plek in de wereld, waar je maar wilt, met slechts een laptop en een telefoon.
Thuiswerken, dat snappen velen nog wel, maar je moet toch ook op kantoor zitten en toch face to face contact hebben?

Jazeker heb je ook face to face contact nodig om te kunnen samenwerken, zeker als je net samenwerkt met een nieuwe opdrachtgever om elkaar ook aan te voelen, maar daarna kan communicatie prima laten verlopen via Skype, Facebook chat (of Linkedin chat, ligt eraan welke voorkeur je hebt) Whats App, e-mail of gewoon telefoon. Met één van mijn opdrachtgevers heb ik geregeld via Skype een overleg. We zijn dan met 4 of 5 personen, 1 is de voorzitter en we bespreken alle vragen, plannen en issues die er zijn, ieder vanaf zijn eigen werkplek. Mocht je toevallig onderweg zijn, dan doe je gewoon mee met je telefoon. Zo eenvoudig kan het zijn.

Inmiddels werk ik alweer 2,5 jaar als virtuele professional en kan ik zeggen dat ik veel waarde lever voor mijn opdrachtgevers.

Maar wat doe ik zoal?
Om te begrijpen wat ik precies doe zal ik eerst uitleggen wat een Virtuele Professional is .

Een VP (Virtuele Professional) is een professional die op virtuele basis (vanuit haar/zijn eigen kantoor) zelfstandig ondernemers ondersteunt. De focus van de VP ligt op de uitvoering van alledaagse taken, ondersteuning op operationeel- en/of strategische niveau of specifieke projecten en is degene die het werk daadwerkelijk uitvoert.

Maar ben je dan geen secretaresse?
Nee, dat ben ik niet. Het verschil tussen een VP en een secretaresse zit hem in het feit dat een VP een ondernemer is, niet alleen uitvoerend is, maar ook meedenkt met de ondernemer, proactief is en meekijkt vanuit een “helikopter view”. Daardoor kan de VP ook op verschillende terreinen voor ondernemers werken, zoals het dagelijks management, marketing, communicatie, maar ook financiën of het onderhouden van de website.
Een VP deinst niet terug om digitale applicaties te gebruiken. We moedigen het juist aan, omdat je dan kunt automatiseren in je bedrijf . En automatiseren is belangrijk om te kunnen groeien met je bedrijf.

Als VP ondersteun ik ondernemers die ooit alleen zijn begonnen, successen hebben behaald met hun bedrijf/dienst en dan tegen de factor tijd aanlopen als ze willen verder groeien. Deze ondernemers kunnen een VP inhuren om bepaalde taken of werkzaamheden uit te besteden, zodat zij tijd kunnen winnen om zich te focussen op bijvoorbeeld strategie van hun bedrijf of innovatie (ontwikkelen nieuwe producten).

Als VP heb ik mij gespecialiseerd in relatiemanagement, sales en (trainings)events organiseren. Ik neem werkzaamheden over die alles met klanten te maken hebben. Ik beantwoord vragen van klanten die mailen of bellen, Ik haal nieuwe klanten binnen, informeer ze over de verschillende trainingsprogramma’s die mijn opdrachtgever bied en informeer ze over de data en locatie van de trainingsevents. Website aanpassen of de trainingsomgeving hoort daar ook bij. Dus ook techniek. Allemaal taken die mijn opdrachtgever aan mij uitbesteed zodat zij zich kan focussen op het maken van nieuwe plannen , het schrijven van een boek (heeft ze in juni gepubliceerd) en het ontwikkelen van nieuwe producten voor haar bedrijf.

Inmiddels is de markt van VP’s aan het groeien en zien veel ondernemers en bedrijven de meerwaarde die een VP kan bieden. Al voor een klein aantal uren per week kun je een VA of VM inhuren en kun je bepaalde klussen of werkzaamheden uitbesteden.
Een VP is een ondernemer met eigen expertise die ook echt resultaat levert en zorgt dat taken perfect worden uitgevoerd. Een stapje meer is voor een VP de gewoonste zaak van de wereld.

En alles kan vanuit mijn eigen werkplek. Hoe fijn is dat?
Geen reistijd, weinig afleiding en volledige focus op mijn werk, waardoor ik ook nog tijd over
heb voor andere leuke bezigheden. Niets ingewikkeld dus, maar puur van deze tijd!

Wil je meer weten over deze manier van werken of heb je vragen over hoe dit werkt, laat gerust je reactie achter.
Ik beantwoord met plezier je vragen.

 

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *